Szülőföld Akadémia

A hetek óta telt házas Szülőföld Akadémia ismeretterjesztő sorozata legutóbb minden bizonnyal megdöntötte látogatottsági rekordját. A Kalocsával határos települések bemutatkozó előadásának soron következő alkalmán Uszód került a reflektorfénybe, a község múltjával, jelenével és jövőjével egyetemben.....

- Kalohírek

4. Uszódi Gubbantós Népművészeti Fesztivál

Augusztus 15-én immár 4. alkalommal rendezte meg Uszód község a Gubbantós Népművészeti Fesztivált.

 

 

 

 

egy Lakodalom képei...

Augusztus 30-án egy különleges esküvőre került sor a településen, erről mesélnek a képek.

 

 

 

Uszódi "gubbantós" népművészeti találkozó

Az idén került másodszor megrendezésre ezen a néven ez a remek rendezvény, mely egyben falunapként is szerepel az uszódiak naptárában. Köszönet érte a szervezőknek!

 

 

 

 

Ballagás 2008

Ebben az évben is befejezte általános iskolai tanulmányait egy 8. osztály. Szeptembertől azonban nincs 5. osztály, ők Kalocsán folytatják tanulmányaikat. Így aztán még talán három ballagást élhetünk át a helyi iskolában, és aztán ki tudja meddig, vége. Elfogyunk...

Tavaszodik

Az idei év, tavasz talán legszebb napja volt a mai, igazán tavaszias időjárási körülményekkel, egész napos napsütés, kellemes hőmérséklet, 16-18 fok, igazi kiránduló, sétáló idő. Ja és persze akik a földekre mentek dolgozni, vagy a kertekben, azok is jól érezhették magukat.

Farsang 2008

Február 9-én délután megtelt a Művelődési Ház kicsikkel és nagyokkal, fiatalokkal és már nem annyira fiatalokkal. Mindenki az Általános Iskola tanulóinak farsangi műsorára volt kíváncsi, az alsósokéra, a felsősökére, és talán a legjobban a 8.-osok hagyományos táncbemutatójára. Idén a Kék Duna keringő dallamára mutatták be táncukat.

Az uszódi Duna-part

A valamikor szebb napokat látott uszódi hajóállomás; talán lesz még újra a régi, ha a kikötő és a partszakasz rendbetételére vállalkozik az Önkormányzat. Vállalkozók szívesen látottak! Ha sikerül közös hangot találni a kalocsai-repülőtér üzemeltetésére a három tulajdonos önkormányzatnak - Kalocsa, Foktő, Uszód -, a projekthez kapcsolódóan feléledhet a kikötő.Mindannyiunknak, akik itt élünk, meg kell ragadni a lehetőséget, a jövő a tét.

Ballagás 2007

 

Ebben az évben is befejezte általános iskolai tanulmányait egy 8. osztály. Hogy ez meddig lesz így, nem tudjuk, de azt még inkább nem, hogy mikor indul utoljára első osztály. Kevés a gyerek, kevés a pénz. Általánosság: dolgozzunk mindkettőn! Egy kis település, mint a miénk is, addig fog élni, amíg van iskolája, és van minden osztálya. Ha megszünik a gyerekzsivaly, nem csak csönd lesz, hanem nagy csönd lesz!.